Romania for a
sustainable future (ROVIS)
Joining this trip will redirect 10% of our profits
to Rovis projects that support the sustainable
development of Romania.
All projects support the local communities
and ecosystems following the UN
Sustainable Development Goals.
Ro-Vis
Romania for a
sustainable future
(ROVIS)
Joining this trip will redirect 10% of our profits
to Rovis projects that support the sustainable
development of Romania.
All projects support the local communities
and ecosystems following the UN
Sustainable Development Goals.
Ro-Vis

Trip Activities

castles

Viziteaza Cetatile de Scaun ale lui Stefan cel Mare

history

Afla mai multe despre Manastirile Pictate patrimoniu UNESCO, din Bucovina

local culture & cusine

Incearca produsele locale la restaurantul pensiunii Valea celor 12

Itinerary

Sosire in Iasi

Prima zi a vacantei dumneavoastra va fi in Iasi, orasul celor 7 coline si Capitala Culturala a Romaniei. Orasul a deservit ca si capitala a Moldovei timp de aproape 300 de ani, iar in perioada primului Razboi Mondial, a fost capitala Romaniei.

 

Daca timpul va va permite, recomandam sa vedeti orasul la pas. De neratat sunt cladirile Teatrului National, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Palatul Culturii, sau Biblioteca Centrala Universitara.

 

Daca veti dori sa vedeti orasul intr-un mod mai amanuntit, alaturi de un ghid de turism, puteti opta pentru a inchiria un tur complet de oras.

 

Pentru cina, va recomandam sa incercati restaurantele La Conac, Carciuma veche, sau Bolta Rece.

Iasi – Botosani – Ipotesti – Suceava – Copalau – Iasi

Astazi va recomandam sa va indreptati spre Botosani, cel mai nordic judet al tarii, si loc de nastere al unor mari personalitati romane: Mihai Eminescu, George Enescu, Stefan Luchian, Nicolae Iorga, si altii.

 

Centrul vechi al orasului Botosani a fost pastrat atat in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial, cat si dupa aceasta, in perioada comunista. Cladirile din centrul vechi au fost recent restaurate, si este locul perfect pentru iubitorii de arhitectura, dar si pentru cei ce prefera o plimbare intr-o atmosfera a anilor 1800.

 

In apropierea orasului Botosani se afla localitatea Ipotesti, casa memoriala a poetului Mihai Eminescu. Muzeul este deschis intre orele 09:00 si 17:00, cu exceptia zilelor de Luni.

 

In continuare va recomandam sa vizitati orasul Suceava, fosta capitala capitala a Moldovei lui Stefan cel Mare. In Suceava, Cetatea de Scaun este cel mai concret edificiu ramas din perioada domnitorului Stefan cel Mare. Vizitarea cetatii se face intre orele 10:00 si 17:00, cu exceptia zilelor de Luni.

 

In drum spre Iasi, va recomandam sa faceti o scurta oprire in localitatea Copalau, faimoasa pentru localnicii care recolteaza usturoi. Pana nu de mult, Copalau organiza Festivalul usturoiului, un eveniment care promova atat artistii cat si gastronomia locala.

 

Pentru pranz, va recomandam restaurantele Zamca sau Latino, din Suceava.

Iasi – Targu Neamt – Manastirea Agapia – Cheile Bicazului – Lacul Rosu –– Iasi

Traseul de astazi este spre Tinutul Neamtului, cunoscut pentru peisajele impresionante din muntii Hasmas si traditiile pastrate din generatie in generatie.

 

In Targu Neamt va recomandam sa vizitati Cetatea Neamtului, o alta fortificatie consolidata de domnitorul Stefan cel Mare, pentru a consolida liniile de aparare ale Moldovei secolului al XV-lea.

 

Din Targu Neamt va veti indrepta spre Piatra Neamt, resedinta de judet si cel mai mare oras. In Piatra Neamt nu trebuie ratate Curtea Domneasca impreuna cu Biserica domneasca ,,Nasterea Sf. Ioan Botezatorul.”

 

Din Piatra Neamt, la o ora distanta se afla Cheile Bicazului si Lacul Rosu. Numele de Lacul Rosu provine de la paraul cu acelasi nume care traverseaza straturi cu oxizi si hidroxizi de fier, ceea ce confera apei culoarea rosiatica, sangerie. In limbile germana si maghiara, lacul are denumirea de ,,Lacul Ucigas”, mai multor legende. Una din ele sustine ca surparea terenului prin care s-a format lacul (de baraj natural) ar fi ucis un cioban impreuna cu propria turma, schimband culoarea lacului in rosu de la sangele lui si a animalelor lui.

 

Va recomandam sa vizitati si Manastirea Agapia, cu una dintre cele mai mari comunitati monahale din tara. Biserica impresioneaza nu doar prin arhitectura traditional Moldoveneasca, dar si prin pictura interioara. Maestrul Pictor adus pentru a ornamenta biserica la interior a fost tanarul Nicolae Grigorescu.

 

La intoarcerea spre Iasi, va recomandam sa cinati la Hanul Ancutei, celebrul han de la rascruce de drumuri, unde se spune ca Ion Creanga obisnuia sa manance cate 100 de sarmale la o masa. 

 

Pentru pranz, va recomandam restaurantul Pensiunii Valea celor doisprezece din Dobreni (la jumatatea distantei dintre Targu Neamt si Piatra Neamt).

Iasi – Manastirile UNESCO din Bucovina – Iasi

Ziua de astazi este una cu o mare incarcatura religioasa, artistica dar si emotionala, pentru ca urmeaza sa vizitati Manastirile pictate din Bucovina. Prima oprire va fi la manastirea Voronet, manastirea pictata cu cea mai veche istorie dintre toate, si ctitorie a lui Stefan cel Mare. Va recomandam sa va acordati timp pentru a observa cu atentie picturile, ba chiar sa cereti ajutorul uneia dintre maici daca doriti mai multe informatii.

 

In continuare, la mica apropiere, intr-o zona impadurita, se afla Manastirea Humor. Frescele manastirii Humor au fost realizate de faimosul Toma, singurul Pictor care a lucrat la una din aceste manastiri, si a carui nume s-a pastrat cu trecerea timpului.

 

In continuare, daca doriti, va recomandam sa va intreptati spre nord, pentru a vizita si manastirile Moldovita si Sucevita.

 

Traseul Iasi – Humor – Voronet – Iasi, poate fi facut in jumatate de zi, iar pentru traseul extins va recomandam sa plecati din Iasi la ora 08:00, si dureaza toata ziua.

 

Pentru pranz, va recomandam restaurantul Acasa in Bucovina, in proximitatea orasului Gura Humorului.

Iasi

Daca doriti, in ultima zi a vacantei dumneavoastra la Iasi, puteti explora orasul cu ajutorul unui ghid de turism autorizat.

 

Turul de oras include vizitatea principalelor obiective de patrimoniu cultural si religios din Iasi: Palatul Culturii, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”, Teatrul National ,,Vasile Alecsandri”, Parcul Copou.

 

Check-in-ul la hotel se va face incepand cu ora 13:00.

What's included

Cazare pentru 4 nopti intr-un hotel de 4* din Iasi

 

Mic dejun x4

 

Asistenta turistica 

 

 

 

 

What's not included

Cheltuieli personale

 

Mese, altele decat cele incluse in itinerariu

 

Hotels

test hotel 1, test hotel 1, test hotel 1, test hotel 1
Location: Bucuresti
Facilities: SPA, Garage
Description:

ceva descriere la Test Hotel 1,

ceva descriere la Test Hotel 1,

ceva descriere la Test Hotel 1

awfaw daw da awdunawi8d awd8oawhd ao8w7hdawo8h7d 

test hotel 2
Location: Iasi
Facilities: Wi-fi, Salon
Description:

ceva descriere la Test Hotel 2, ceva descriere la Test Hotel 2, ceva descriere la Test Hotel 2, 

test hotel 3
Location: Paris
Facilities: ATM, Parcare
Description:

ceva descriere la Test Hotel 3

test hotel 4
Location: Roma
Facilities: Free dinner, SPA
Description:

ceva descriere la Test Hotel 4

test hotel 5
Location: Bucuresti
Facilities: SPA, Garage
Description:

ceva descriere la Test Hotel 5

test hotel 6
Location: Suceava
Facilities: ATM, Parcare
Description:

ceva descriere la Test Hotel 6

Good to know

Find out the details about your future trip in Romania
 • Special notes

  Acceptam plata cu tickete de vacanta si card de vacanta

   

  Pachetul poate fi personalizat

   

  Oferta este in limita disponibilitatii

We recommend

Although Romania has a unique beauty in each season, for this tour we recommend: